למה פורנוגרפיה כל כך ממכרת?
איך מדברים על נושא כזה?
התמכרות לפורנוגרפיה היא נושא מורכב ואינטימי שמצד אחד הפך להיות מאוד נפוץ ובני נוער רבים נפגעים ממנו, אך בגלל הרגישות שבו, מאוד קשה לדבר עליו ולשתף אנשים אחרים (הורים/מורים/יועצת) שאולי זה כבר לא תחביב, אלא הפך לבעיה של ממש.
לכן, הצבנו לעצמנו כמטרה, לתת מידע על התופעה מכמה היבטים.
ראשית, מנקודת המבט האישית, נציג מידע וסרטונים המסבירים מהי התמכרות באופן כללי וכיצד ההתמכרות לפורנוגרפיה משפיעה על היבטים שונים בחיינו ובריאותינו הנפשית והפיזית.
לאחר מכן, נתייחס להיבט החברתי ונציג את הנזקים הנגרמים מתעשיית הפורנו.
לבסוף, ניתן גם כלים להתמודדות, אם באמצעות הפנייה למרכזי סיוע, מענה לשאלות נפוצות ומדריך שכתבנו.
קרא.י עוד...
אז מה הבעיה בעצם?
עיסוק במין ובארוטיקה, וצפייה בפורנוגרפיה נחשבות בתרבות המערבית להתנהגויות נורמטיביות, שמקבלות ביטוי מסוים בשיח הציבורי. אולם בעשורים האחרונים חל שינוי משמעותי בדרך שבה עיסוק זה בא לידי ביטוי ועם כניסת האינטרנט לחיינו, היקפי התופעה על גווניה גדלו לממדי ענק.
אמנם עדיין קיימת מחלוקת לגבי ההגדרה מהי התנהגות "מוגזמת" לעומת התמכרות, אך ישנה הסכמה גורפת כי התנהגויות מיניות יכולות להיות כפייתיות, כלומר כרוכות באובדן שליטה ובקושי לשלוט בדחפים.
על פי הערכות שונות, מספר הגולשים באתרים פורנוגרפיים גדול יותר מאשר סך משתמשי נטפליקס, אמזון ווטוויטר גם יחד, וכ-35% מההורדות שמתבצעות ברשת מתרחשות באתרים אלה.
קרא.י עוד...
ניסוי הפורנו הגדול
איך זה משפיע עליי?
צפייה בפורנוגרפיה הוכחה כמייצרת עיוותי חשיבה ותפיסה לגבי איך אמור להיראות ולתפקד גוף של גבר וגוף של אישה. הפורנוגרפיה מייצרת מודל לחיקוי, שאינו מתקרב למה שקורה בחיים האמיתיים וגורם לנו לחשוב שאנחנו לא טובים מספיק, לא רזים מספיק, שאיברי המין שלנו לא בצורה או בגודל הנכונים, וכל אלו, מובילים לתחושת נחיתות ובושה.
אם זה לא מספיק, מאחר והצפייה בפורנו מתחילה בגיל מאוד צעיר (צעיר מדי), היא מלמדת אותנו איך אמורים להיראות יחסי מין, מה אמור לעורר אותנו מינית (עוד לפני שיצא לנו להתנסות ולברר בעצמנו), מה עלינו לעשות ומה אנחנו חושבים שהפרטנרים שלנו אוהבים (מבלי ששאלנו אותם בכלל)...
קרא.י עוד...
התמכרות לפורנוגרפיה
המקצוענים
מרכזי סיוע ליווי ותמיכה
רטורנו
א'-ה' 09:00-15:00
באילו מקרים יכולים לסייע?
ההפנייה לרטורנו לרוב תעשה דרך היחידה לטיפול בהתמכרויות, לכן, ניתן לפנות לרטורנו על מנת לקבל מידע, אך עדיין יש להתחיל את תהליך ביחידה להתמכרויות.
מומלץ להתקשר או לפנות דרך האתר על מנת לקבל מידע ראשוני על התהליך.
התהליך של גמילה מפורנו במרכז רטורנו הוא תהליך המתבצע במרכז עצמו בתנאי פנימייה מלאים. המשתתפים בתהליך משתתפים בקבוצות תמיכה מונחות בהן הם מקבלים כלים שונים להתמודדות עם דחפים, להבעת רגשות וליצירת קשרים בריאים עם אנשים אחרים. בנוסף, סדנת הגמילה כוללת מפגשים אישיים על פי הצורך, לטובת יצירת יחסי אמון ולטובת קבלת הדרכה אישית להתמודדות נכונה עם המצב.
02-9998244
היחידה לטיפול בהתמכרויות
עיריית כפר סבא
א'-ה' 09:00-15:00
באילו מקרים יכולים לסייע?
לאחר בדיקה מעמיקה, מצאנו כי היחידה לטיפול בהתמכרויות היא הגורם היחיד אשר מספק מידע , הכוונה וטיפול בנושא זה לבני נוער.
מטרת היחידה לתמוך ולסייע בשיפור איכות חיים, תפקוד אישי, משפחתי וחברתי של אנשים שנגמלו.
היחידה מטפלת באמצעות ייעוץ, הפניה לבדיקות רפואיות, שיחות טיפוליות, מעקב על ידי בדיקות שוטפות, קבוצות תמיכה ומועדון חברתי.
בנוסף, היחידה מסייעת למכורים שטרם נגמלו במתן מידע, הכוונה והפניה למוסדות גמילה.
ניתן לקבוע מועד לפגישה בתיאום טלפוני למספר הטל' של היחידה: 09-7636631.
במידה ואין מענה אנא השאירו הודעה במענה הקולי ויחזרו אליכם.
09-7636631